0

Ontdekking herfst wijnen 2022

Onze herfst selectie
440.54
img
6 x

Florilège Pauillac 2012

Diepe kleur. Heerlijke neus van zwart fruit gecombineerd met specerijen en chocolade. De smaak is karaktervol en onthult een rijke en krachtige wijn, maar met de coating en rijpheid van 2012. De tannines zijn inderdaad zeer rijp. Heel mooi boeket dat aan het bloeien is. Het duurt vaak 7-10 jaar voordat een Pauillac zich volledig openbaart.

img
6 x

Ch. Ménota - Graves 2016

Cuvée Montgarède

Zeer kleurrijk. Vanaf de eerste geur kondigt de wijn zich geconcentreerd, dicht, rijp en rijk aan. Prachtige materie in de mond, met zwarte vruchten, goed omhulde tannines door de rondheid van de wijn. Uitstekend potentieel.

img
6 x

Corbières AOC rosé 2020

Roze pomelokleur. De neus is gulzig en helder, met aroma's van vers rood fruit (kersen, frambozen, rode bessen) gecombineerd met een minerale nuance. In de mond zijn de smaken fruitig, mineraal, kruidig en gul, alles in evenwicht. Op de afdronk laat hij de aangename herinnering na van een zeer gulzige rosé, zowel rond als wijnachtig, met een intense fruitigheid. Zeer veelzijdig, elegant en verfrissend. Een echte favoriet!

img
6 x

Cabardès AOC rouge 2020

De appellation dankt haar originaliteit aan de associatie van Syrah (een zuidelijke druivensoort) met Cabernet Franc (meer gebruikelijk in de Loire- en Bordeaux-streken). De combinatie van deze twee druivensoorten levert een aromatische wijn op met een gulle textuur rondom een stevige, goed gestructureerde wijn die fris blijft. Het geheel is evenwichtig, gestructureerd en harmonieus.

img
6 x

Ch. Le Druc Graves blanc 2021

Mooie expressieve, minerale openhartige en levendige neus met mooie florale nuances die een gerookte-gegrilde toets vergezellen. De aanval is sappig, gul, het vervolg verenigt rondheid en frisheid. Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.