0

Ontdekking "Coups de Coeur Degustaties

Wijnen die een succes gekend hebben tijdens onze degustaties van juni 2023.
315.33
img
6 x

Vouvray sec 2021

Zodra de neus wordt geopend, vinden we alle typische kenmerken van de Chenindruif met aroma's van lindebloesem in combinatie met nuances van roos. De aanzet is mineraal, de rest is meer rond en laat een lange en aangename herinnering achter. Aperitieven, riviervis, wit vlees in saus.

img
6 x

Ch. Haut-Mongeat BIO 2019

Bordeaux Supérieur - BE-BIO-01

Heerlijke neus van rood fruit. Hints van kruiden en bloemen geassocieerd met een empyreumatische noot. Het geheel is soepel, zijdeachtig en elegant. De tannines voelen fluweelzacht aan en zijn opmerkelijk goed gecoat. Wij houden van dit evenwicht en raffinement, vergelijkbaar met de heerlijke wijnen van Saint-Emilion.

img
6 x

Cépage Viognier 2022

Vin de Pays d'Oc IGP - Terra Vitis

Uit de Languedoc, aan de voet van de Montagne Noire. Schitterende neus, die een zeer intense aromatische expressie (abrikoos) combineert met een mooie mineraliteit. Hij combineert het plezier van het typische en expressieve parfum van Viognier (tonen van exotisch fruit) met een aangename frisheid, het geheel is zeer evenwichtig, zonder zwaarte.

img
6 x

Tavel 2022

Dit is een rosé met een maceratie (aftapping) gekenmerkt door zijn donkere rode bessen roze kleur die typisch is voor deze appellatie. Hij biedt aroma's van klein rood fruit, kruidige tonen en een subtiele minerale toets. Deze rosé is fris, intens met een smakelijke afdronk. Perfect voor liefhebbers van elegante, gastronomische en verfrissende rosés. Geniet ervan als aperitief of bij diverse gerechten.