Nieuwe Website ! Cadeau met actiecode VIN3344 ! (min 150€ aankoop)

0

Onze "Coup de cœur" - Voorjaar 2023

Onze "Coup de cœur" - Voorjaar 2023

Onze "Coup de cœur" voor het voorjaar

Zoals elk jaar is de tijd gekomen om u met veel plezier ons nieuw aanbod Coups de Cœur voor te stellen !

Deze “coups de cœurs” maken al jaren deel uit van de historie van het Huis, en worden bij elk oogstjaar gewaardeerd voor hun polyvalentie en kwaliteit voor een redelijke prijsklasse.

Onze "Rosé" coup de cœur

Cépage Syrah 2022

Afkomst:

Rosé wijn van de Pays d'Oc, net ver van Nîmes. Mergel-kalk bodem die tedere, frisse et fruitige wijnen geeft. 100 % syrah.

Degustatienota:

Deze rosé heeft een delicate lichtroze kleur. In de geur vinden we aroma's van klein rood fruit terug, die subtiel vermengd zijn met tonen van Engelse snoepjes en mineralen

In de mond is delicatesse aan de orde van de dag en de fruitige genereuze smaakcombinatie biedt een fris, gulzig en verfrissend geheel aan. Deze rosé is zowel droog als zeer fruitig, waardoor het een ideale keuze is voor alle gelegenheden, ongeacht het seizoen. Het is absoluut te ontdekken!

Serveren:

Aperitief, salades, zomerse grillades. Polyvalent.

De fles

De magnum

Onze "Rode" coup de cœur

Cépage Merlot 2021

Afkomst:

Massief van de Cévennes - Gard vallei. Oude wijnstokken van de Merlot druif (fijn Bordeaux druivenvariëteit aanwezig voor 80 % tot 100 % in de Pomerol).

Degustatienota:

Deze wijn heeft een prachtige fluwelrode kleur en het biedt vanaf de eerste neus een zeer mooi aromatische intensiteit. Het heeft een overwegende toon van zwarte kersen, vergezeld door subtiele toetsen van amandelen (marsepein), kruiden (jeneverbeshout, garrigue, enz.) en een delicaat vleugje viooltjes. De smaak is zijdezacht, een harmonieuze mix van fruit, kruiden en bloemen, met een subtiele hint van cacao.

De textuur is heerlijk zijdeachtig en de afdronk, gesmolten, laat een uitstekende indruk van de evenwicht tussen volume en lengte achter.

Serveren:

Door zijn soepelheid en dichtheid past hin bij de meest uiteenlopende gerechten. Van walking diners tot de meest uiteenlopende maaltijden en zomerse grillades.

De fles

De magnum

Onze "Witte" coup de cœur

Sauvignon d'Aquitaine 2022

Afkomst:

Witte wijn uit de streek van Cadillac. Rechterover van de helligen laangsheen de Garone. 100 % sauvignon druif.

Degustatienota:

Deze witte Bordeaux heeft een zeer mooie lichtgele kleur met subtiele groene accenten. Het druivensoort sauvignon onderscheidt zich opnieuw door accenten. Het druivensoort sauvignon onderscheidt zich opnieuw door haar aromatische intensiteit, met een dominante geur van zwarte bessen en hints van citrusvruchten (citroen). De smaak is verfrissend met een harmonieuze combinatie van fruit, bloemen en mineraliteit. De mond is levendig, fris, evenwichtig en biedt een opmerkelijke expressie van sauvignon onder oceanische invloed. Deze witte Bordeaux is gemakkelijk en zeer aangenaam te drinken, waardoor het een ideale begeleider is voor een grote variëteit van gerechten en geleghenheden.

Serveren:

Ideaal als aperitief voor warme dagen, bij zeervruchten, schaaldieren of gepocheerde vis.

De fles

Onze "Witte" coup de cœur

Chardonnay 2022

Afkomst:

Pays d'Oc wijn. Wijngaard gelegen niet ver van Nîmes, in het noorden van de Pays d'Oc. Zandgrond gemengd met klei en kalksteenslag. 100 % Chardonnay.

Degustatienota:

Lichtgele kleur met gouden kleurschakeringen. De neus is tegelijkertijd delicaat en gul van rijpe boomgaardvruchten (kweeperen, appels, witte perzikken), nuances van gedroogd fruit en boter, versterkt door de frisheid van citrusvruchten (citroen). De mond is zacht en gul, in evenwicht. De afdronk is gulzig en elegant en laat een herinnering achter van een luchtige, soepele, charmante en harmonieuze wijn met een evenwichtige vettigheid, frisheid en een goed beheerste mineraliteit. Laat een heerlijke herinnering achter.

Serveren:

Aperitief, salades, vis en zeevruchten. Zeer veelzijdig.

De fles

Al meer dan 140 jaar, kiest het huis Grafé Lecocq in de verschillende eigendommen en domeinen van Frankrijk de fijnste en meest vertegenwoordigde wijnen van hun appellatie. Hierna volgt de rijpingsfase in houten eiken vaten in onze kelders van de citadel van Namen volgens de traditie. Dit gaat veel verder dan simpelweg het verdelen van flessen, want Grafé Lecocq zorgt voor de wijnen gedurende deze beslissende fase van hun leven, vanaf het einde van de fermentatie tot de botteling. De rijping en het openbloeien van de wijnen gebeuren in eiken vaten, tot 24 maanden voor sommige wijnen. Deze keuze betrekt een vastbreden kwalitatieve oriëntatie van zijn activiteiten en niet kwantitatief. Dit met als ultiem doel goede wijnen aan te bieden aan zijn klanten.