0

Ontdekking "Languedoc Roussillon"

Een aantrekkelijke mix van 4 crus van de Languedoc Roussillon!
191.3
img
6 x

Corbières AOC rouge 2018

Prachtige getuigen van de Languedoc. Donkere kleur. Intense geur van rode vruchten en kruiden. De textuur is tegelijk dicht, gul en elegant. De tannines zijn fijn en zijdeachtig. Een zeer polyvalente wijn. Zon in een fles !

img
6 x

Corbières AOC blanc 2019

Zeer mooie aroma's, een combinatie van mirabelpruim met een vleugje silex (een uitdrukking van het druivenras Roussanne) en een toets citrusfruit. Het gehemelte onthult gulle smaken, met een mooie spanning. Harmonieuze finale. Geweldige persoonlijkheid! Grote veelzijdigheid.

img
6 x

Minervois AOC rouge 2020

Mooie diepe kleur. Intense neus van rood en zwart fruit (zwarte kers, zwarte bes, framboos, braambes) geassocieerd met mooie kruidige tonen. De aanval is sappig, gulzig en makkelijk te drinken. De gulheid van de wijn maakt plaats voor dichte en opulente smaken. De tannines zijn zijdeachtig, fijn en elegant. Het geheel is opmerkelijk evenwichtig. Een meesterwerk!

img
6 x

Cabardès AOC rouge 2020

De appellation dankt haar originaliteit aan de associatie van Syrah (een zuidelijke druivensoort) met Cabernet Franc (meer gebruikelijk in de Loire- en Bordeaux-streken). De combinatie van deze twee druivensoorten levert een aromatische wijn op met een gulle textuur rondom een stevige, goed gestructureerde wijn die fris blijft. Het geheel is evenwichtig, gestructureerd en harmonieus.