De uitzonderlijke wijnkelders van Grafé Lecocq
0

Onze uitzonderlijke wijnkelders

Onze uitzonderlijke wijnkelders

De rijping kelders onder de Citadel

Voor de rijping beschikt Grafé Lecocq over uitzonderlijke kelders onder de Citadel van Namen: 90% hygrometrie, waardoor uitdroging van de wijnen wordt voorkomen, en een constante temperatuur van 11°, waardoor de wijnen gevrijwaard blijven van elke schommeling. Capaciteit van 1.200 Franse eiken vaten; vernieuwing verzekerd over 5 jaar. In deze kelders zal het verblijf van de wijn in eiken vaten de wijn in staat stellen zich op natuurlijke wijze te stabiliseren en zijn eigen karakter, zijn terroir, te onthullen, nog in zijn potentiële staat, doordat deze wijn indirect en langzaam zuurstof opneemt via de wanden van de eiken vaten. De aroma's ontwikkelen zich, de nog agressieve tannines worden gepolijst en de wijn vindt zijn evenwicht. Tijdens deze periode wordt de wijn ook geklaard door de natuurlijke bezinking van de droesem, soms geholpen door "fining" (met ei-albumine voor rode wijnen). Aan het einde van het proces worden de wijnen gebotteld en opgeslagen in de kelders.

De voordelen Grafé-Lecocq:

- Uitzonderlijke kelders, met constante condities: temperatuur 11°, hygrometrie 90%.
- Het gebruik van uiterst zachte bewerkingsmethoden voor de wijn: zo worden bij het fijnmaken de dichtheid en het aromatisch potentieel van een wijn beter behouden, in tegenstelling tot filtratie, die de wijn dunner zou maken.
- De garantie dat de rijping systematisch wordt toegepast op de Crus van Bordeaux, Bourgogne en de Rhône-vallei.
- Dit proces is niet alleen voorbehouden aan "Grands Vins". Ook veel Vins de Pays (Merlot- en Syrah-druiven) profiteren ervan, volgens dezelfde criteria.
- Een ambachtelijke aanpak, dus eerder een kwalitatieve dan een kwantitatieve oriëntatie.

 

De conserveringskelders onder de Kathedraal en het Paleis van Justitie

Een wijn, vooral een AOC, heeft tijd nodig om tot bloei te komen als hij eenmaal gebotteld is. Sommige wijnen hebben zelfs meerdere jaren nodig om zich volledig te openbaren. In de conserveringskelders onder de kathedraal en het Naamse justitiepaleis worden de jaargangen na het bottelen bewaard. De flessen worden zorgvuldig bewaard in de kelders die verspreid liggen over de 500 meter gangen. Ook hier biedt de omgeving van nature constante en ideale omstandigheden. De wijnen die hier worden ondergebracht, verlaten deze ideale omgeving pas de dag vóór de levering aan de klant.

De voordelen Grafé-Lecocq:

- Constante temperatuur en hygrometrie, ventilatie, weinig licht, opslag van flessen liggend tot de dag voordat ze naar de klant worden verzonden.
- De permanente aanleg van een grote voorraad, waardoor wij wijnen in volle bloei kunnen hebben op het moment van de bestelling van de klant: bijvoorbeeld enkele partijen grote appellations van meer dan 10 jaar oud, uit grote wijnjaren, die op de markt bijna niet te vinden zijn.
- De garantie dat de rijping systematisch wordt toegepast op de Crus van Bordeaux, Bourgogne en de Rhônevallei.
- Dit proces is niet alleen voorbehouden aan "Grands Vins". Ook veel Vins de Pays (Merlot- en Syrah-druiven) profiteren ervan, volgens dezelfde criteria.
- Een ambachtelijke aanpak, dus eerder een kwalitatieve dan een kwantitatieve oriëntatie.

Ga naar Catalogus Wijnen en Champagne.

  • Gratis LeveringVanaf 125 € aankoop
  • Gepersonaliseerde raadgeving