De 4 onmisbare wijnen voor herfst en winter đ·






Elke seizoen heeft zijn favoriete wijnen. Wanneer de dagen korter worden en de tafel zich vult met hartverwarmende gerechten, onthullen sommige flessen al hun charme. Voor dit herfst-winterseizoen hebben wij vier onmisbare wijnen geselecteerd â elk met een uitgesproken karakter, maar allemaal gekenmerkt door frisheid, balans en convivialiteit.
Luberon AOC Les Tonnelles 2024 â De elegante expressie van het Zuiden
Een subtiele assemblage (59% Ugni Blanc, 22% Vermentino, 10% Clairette, 9% Roussane) uit de Vaucluse. Deze witte wijn combineert frisheid en rondheid. Met aromaâs van boomgaardfruit en een sappige, harmonieuze mond is dit een wijn vol charme.
đ Culinaire suggesties :
-
Verfijnd aperitief met gegrilde groententapas of toast met gerookte zalm.
-
Koude voorgerechten zoals carpaccio van Sint-Jakobsschelpen of een salade met verse geitenkaas.
-
Warme voorgerechten: preiquiche, zeevruchtengratin, lichte vol-au-vent.
-
Gegrilde of kort gebakken visgerechten.
Saint-VĂ©ran â Bourgogne in al haar puurheid
100% Chardonnay, 12 maanden gerijpt op vat. Deze wijn uit de MĂąconnais verleidt met een bloemige en minerale neus, tonen van kweepeer en citrus, en een rijke, complexe textuur die typisch is voor Bourgogne.
đ Culinaire suggesties :
-
Chic aperitief met kaassoesjes of zalmverrines.
-
Edelfissen (sliptong meuniĂšre, snoekbaars, tarbot) of in saus (zeeduivel met room, kabeljauw met beurre blanc).
-
Geroosterde gevogelte met room en champignons.
-
Bourgondische kazen: ComtĂ©, Beaufort, warme Mont dâOr.
Fleurie â De Beaujolais op haar best
Op granietbodems drukt de Gamay hier al zijn gulheid uit: knapperig rood fruit, een sappige en genereuze mond en een mooie lengte. Een elegante wijn, toegankelijk maar met diepgang.
đ Culinaire suggesties :
-
Fijne charcuterie (peterselieham, plattelandsÂterrine).
-
Geroosterde gevogelte (kruidenkip, parelhoen met morieljes).
-
Gegrild wit vlees (kalfskotelet, varkenshaas).
-
Barbecue: kruidige worstjes, gemarineerde spareribs.
-
Kazen: Saint-Marcellin, Brie de Meaux, Reblochon.
Les Altanques 2021 â CĂŽtes de Bordeaux-Castillon
Merlot (80%) aangevuld met Cabernet Franc, 18 maanden gerijpt op barrique. Een rijke en smaakvolle wijn met aromaâs van rood fruit en bloemen, omhullende tannines en een volle structuur.
đ Culinaire suggesties :
-
Gegrild rood vlees (cĂŽte Ă lâos, entrecote, eendenborst).
-
Stoofgerechten: boeuf bourguignon, Provençaalse daube, gekonfijte lamsschouder.
-
Pittigere keuken: lamtajine met pruimen, chili con carne.
-
Gerijpte kazen: Saint-Nectaire, Cantal, Laguiole.
đ Het speciale aanbod â Canon La ForĂȘt 2020, Bordeaux SupĂ©rieur
Een charmante Bordeaux SupĂ©rieur (90% Merlot) met aromaâs van rood fruit en chocolade, en een genereuze, zijdezachte afdronk.
đ Culinaire suggesties :
-
Gegrild of gebakken rood vlees (entrecote, bavette, steak tartaar).
-
Wit vlees in saus (kip met room, kalfsvlees marengo).
-
Alledaagse gerechten: gratin dauphinois, huisgemaakte lasagne, gourmetburger.
-
Gemengd kaasplateau (Comté, Camembert, Tomme de Savoie).
đ Uw exclusief voordeel : bij elke aankoop van 250 ⏠incl. btw tot en met 30 november 2025, ontvangt u een gratis fles Canon La ForĂȘt 2020. (Niet cumuleerbaar).
Dankzij deze waaier aan foodpairings vindt elke fles moeiteloos zijn plaats aan tafel â van aperitief tot kaas. En met ons speciale aanbod is dit hĂ©t moment om uw kelder te verrijken!