Om de mooie zomerdagen op te vrolijken, ziehier een heerlijke Pinot Noir geselecteerd in het hartje van Pays d'Oc. Deze druivensoort heeft zijn reputatie gebouwd in de Bourgogne, waar hij aan de oorsprong is van prestigieuze wijnen zoals Vosne-Romanée, Pommard, ... Van een meer bescheiden oorsprong, hebben we aan deze Pinot Noir van de Languedoc een rijping waardig van de grootste wijnen van de Bourgogne, teneinde al zijn potentieel te ontwikkelen; het resultaat is een harmonieuze wijn, vol charme, goed getypeerd Pinot Noir met als extra een klein zuiders vleugje, zo heerlijk. De kleur is intens robijn. Je wordt verleid door de intense en gulle aroma's van rood fruit (bosvruchten, kersen) en bloemen geassocieerd met dennennaalden. De mond is teder, sappig en gul. Heerlijk geheel, intens geparfumeerd, fris en aangenaam om te drinken. Gewoon heerlijk!
 

Op dronk: 2019-2021. Aanbevolen schenktemperatuur: 15-16°C.


                                                                         
                                                                                                           

 

Ziehier een bijzondere wijn uit de Rhône-vallei, uit ons nieuw bio-assortiment. Afkomstig uit een kleine streek op de hoogtes van Cairanne, waar terrasvormige wijngaarden profiteren van een uitstekende blootstelling. Streek bestaande uit steenrijke, leemachtige bodems aan de oorsprong van een raszuivere, dichte, fruitige en pittige rode wijn. De Grenache (50%), Syrah (35%) en Mourvèdre (15%) druiven werden afzonderlijk en traditioneel gevinifieerd (3 weken). Dit werd gevolgd door een rijping van 6 maanden op eiken vaten en een klaring door natuurlijke sedimentatie. Uiteindelijk heeft deze Cairanne 2017 een mooie, intense en expressieve neus van zwart fruit en kruiden. De aromatische intensiteit zet zich verder in de mond met elegante smaken van zwart fruit, rijpe citrusvruchten en kruiden (jeneverbeshout, zoethout, peper). Raszuivere textuur, helderheid en volume verenigend. Het geheel is van een opmerkelijk evenwicht. Een frisse en elegante wijn.

 

Op dronk: 2019-2022. Aanbevolen schenktemperatuur: 16-17°C.


                                                                                                       


 

 

Het is met veel enthousiasme dat wij u onze witte Corbière 2018 voorstellen! Het is een bijzonder aromatische wijn met rijke, complexe en elegante smaken. Komende van een rotsachtige bodem, in de buurt van Boutenac staat toe rijkheid, mineraliteit en complexiteit te verkrijgen. Deze cuvee, bestaande uit 40% Roussane, 30% Marsanne en 30% witte Grenache, heeft een intense en expressieve neus met aroma's van fruit met wit vruchtvlees en citrusvruchten (toets van citroen) geassocieerd aan een nuance van vuursteen. De mond onthult zowel sappige als ronde smaken mooi aanhoudend tijdens de degustatie. Het geheel is elegant, complex, lang en intens. Evenwichtige, aromatische en harmonieuze finale. Een wijn vol persoonlijkheid, gewoon heerlijk!
 

Op dronk: 2019-2021. Aanbevolen schenktemperatuur: 10-12°C.

 
                                                                                                       

       

 

 

Afkomstig uit een wijngaard in het hartje van Corbières, bodem van witte kalk en leistenen. Grenache 50%, Carignan 25% en Syrah 25% drukken zich met grote elegantie uit op deze bodem. Direct persen gevolgd door fermentatie bij lage temperatuur heeft toegestaan het fruitige en de frisheid van deze wijn te bewaren. Roos kleurig. Heerlijke neus, uitdrukkelijke aroma's van vers rood fruit (kersen, frambozen, aalbessen) geassocieerd aan een minerale nuance. In de mond zijn de smaken fruitig, mineraal, pittig en gul, allemaal in evenwicht. In de finale laat hij de aangename herinnering van een heerlijke rosé, tegelijk rond en krachtig, met een intense fruitigheid. Zeer polyvalent, elegant en verfrissend. Te ontdekken !
 

Op dronk: 2019-2020. Aanbevolen schenktemperatuur: 8-10°C.

 
                                                                                                        
                                                                                 

                     De volledige lijst van de zomerwijnen raad te plegen

 

Snel zoeken


Newsletter

IN BEELD 

News & agenda

Sociale netwerken