Dit is een schitterende wijn uit de Languedoc, aan de voet van de Montagne Noire, op een perceel dat grenst aan de beroemde cru La Livinière. De typische assemblage van Syrah (50%), Grenache (25%), Mourvèdre (20%) en Carignan (5%) geeft een zeer complete wijn. U zal gecharmeerd zijn met de fruitige en kruidige smaken. De textuur is sappig en gul. Het geheel is van een grote eenheid van smaken. De heerlijke afdronk laat de herinnering van een wijn die niets te benijden heeft aan bepaalde cru’s uit de Rhônevallei. Het past bij alle zomerse gerechten: gegrild vlees, salades, delicatessen... Meester aaakop!

 

Consumptie: 2022-2025. Aanbevolen schenktemperatuur: 17-18°C.


                                                                         
                                                                                                           

 

Voor de zomerse maaltijd ziehier een prachtige Beaujolais cru van de Gamay-druif. Een verleidelijke neus met een grote aromatische intensiteit die rood fruit (aalbessen, aardbeien) en specerijen combineert. Deze fruitige sensatie zet zich voort in de mond met minerale en kruidige nuances. Mooie herinnering van een frisse en expressieve wijn, met een harmonieuze fruitigheid. Veel persoonlijkheid! Deze wijn kan het hele jaar door worden gedronken, maar des te meer in de zomer vanwege de lichtheid en lage alcoholgehalte. Een gastronomische wijn om van te genieten bij koude voorgerechten, koud vlees, wit vlees, gevogelte, gegrild vlees, pasta...
 

 

Consumptie: 2022-2025. Aanbevolen schenktemperatuur: 15-16°C.


                                                                                                       


 

 

Om de omstandigheden van het zomerseizoen op te vrolijken, is hier een nieuwe witte wijn! “Cru” van de Rhône-vallei sinds 1998, Lirac wordt door de Rhône gescheiden van Châteauneufdu-Pape. In 2021 raakten wij in de ban van deze witte Lirac, cuvée samengesteld uit 65% Roussanne, 30% witte Picpoul en 5% Viognier. De aroma’s van wit fruit overheersen (abrikozen, perziken), geassocieerd met exotische nuances, specerijen en bloemen. De intensiteit van het fruit en de bloemen is terug te vinden in de mond met rijke en elegante aroma’s. Het geheel is sappig, complex, lang en elegant. Ideaal als begeleiding bij vis in saus of gegrild, koude voorgerechten, garnalen... Of gewoon als aperitief. Een echte favoriet! * Deze fles maakt deel uit van onze Terra Vitis gecertificeerde gamma. Ter herinnering: dit label is gebaseerd op de 3 pijlers van duurzame ontwikkeling: ecologisch, sociaal en economisch.

 

Consumptie: 2022-2024. Aanbevolen schenktemperatuur: 10-12°C.

 
                                                                                                       

       

 

 

De “koning” van de rosés in de Rhône-vallei! AOC 100% rosés! Deze cuvée is samengesteld uit 80% Grenache, 10% Carignan en 10% Syrah. Het is een maceratie rosé die de eigenschap heeft (eigen aan de hele appellation) een donkere kleur te hebben, een mooi rode bessenroze. Klein rood fruit en kruidige tonen gaan samen met een delicate minerale nuance. Het is een frisse, intense, wijnachtige rosé met een mooie harmonie van smaken op de afdronk. Voor liefhebbers van elegante, gastronomische en verfrissende gourmet rosés. Om van te genieten als aperitief of bij een grote verscheidenheid aan gerechten. Een rosé voor alle seizoenen!
 

Consumptie: 2022-2024. Aanbevolen schenktemperatuur: 8-12°C.

 
                                                                                                        
                                                                                 

                     De volledige lijst van de zomerwijnen raad te plegen

 

Snel zoeken


Newsletter

IN BEELD 

News & agenda

Sociale netwerken