Des caves d’exception

      De rijpingskelders onder de Citadel :Voor de rijping beschikt Grafe Lecocq over uitzonderlijke kelders, onder de citadel van Namen met een vochtigheidsgraad van 90%, wat een uitdroging van de wijnen voorkomt, en een constante temperatuur van 11°, wat de wijnen beschermt tegen schommelingen. Capaciteit van 1200 Franse eiken vaten, die om de 5 jaar vernieuwd worden.

Het verblijf in eiken vaten, in onze kelders staat aan de wijn toe zich natuurlijk te stabiliseren en het ware karakter van de wijn, zijn bodem, nog in potentiële vorm te onthullen door het feit dat deze wijn onrechtstreeks en langzaam de zuurstof verwerkt door de wanden van de eiken vaten heen. De aroma’s bloeien open, de nog agressieve tannines verfijnen en de wijn vindt zijn evenwicht.

Gedurende dit verblijf gaan we eveneens over tot de klaring van de wijn door de natuurlijke bezinking van de droesem, soms bijgestaan door een «collage» (met albumine voor de rode wijnen).

Aan het einde van het proces, dus na de botteling, worden deze dan opgeslagen in onze bewaringskelders.


LPluspunten Grafe Lecocq :
  • Uitzonderlijke kelders, met constante condities: temperatuur 11°, vochtigheidsgraad van 90%.
  • Het gebruik van een zeer zachte werkmethode voor de wijn : bijvoorbeeld, het klaren van de wijn met eiwit bewaart beter de dichtheid en het aromatisch potentieel van een wijn, in tegenstelling tot een filtratie die de wijn laat vermageren
  • De garantie dat de rijpingscyclus systematisch wordt toegepast op onze crus van Bordeaux, Bourgogne en de Rhone-Vallei. Deze procedure is niet enkel gereserveerd voor de «top wijnen», zodoende vele landwijnen (Cépage Merlot, Syrah), geneiten hiervan eveneens genieten, volgens dezelfde criteria.
  • Een artisanale benadering, dus eerder een kwalitatieve oriëntatie dan een kwantitatieve.

     Onze bewaringskelders onder de kathedraal en het justitiepaleis :

Alle bovenstaande foto's komen
van onze eigen kelders, ofwel
onder de Citadel waar de rijping
verloopt, ofwel onder de
Kathedraal waar we de flessen
bewaren.
Een wijn, vooral een AOC wijn heeft na de botteling tijd nodig om open te bloeien. Sommige wijnen hebben zelfs meerdere jaren nodig.

De wijnen bevinden zich, na de botteling, in onze bewaringkelders onder de Kathedraal en het Justitiepaleis van Namen. De flessen worden met zorg gerangschikt in kleine kelders langsheen de 500 meters lange gangen.

Hier eveneens biedt de omgeving natuurlijke constante en gunstige voorwaarden. De wijnen die hier logeren verlaten dit ideaal verblijf enkel maar op het laatste ogenblik vóór de levering aan de klant.Pluspunten Grafe Lecocq :
  • Constante temperatuur en hygrometrie, ventilatie, weinig licht, liggende bewaring van de flessen, en dit tot de dag vóór de levering .
  • De permanente constitutie van een belangrijke voorraad, wat toestaat over goed ontwikkelde wijnen te beschikken op het ogenblik van de bestelling van de klant : wij beschikken bijvoorbeeld over enkele loten van zeer mooie appellaties van meer dan 10 jaar oud, afkomstig van grote oogstjaren, bijna onvindbaar op de markt.
   
   

Snel zoeken


Newsletter

IN BEELD 

News & agenda

Sociale netwerken