Montlouis Grand Moelleux 1997
Deze Montlouis demi-sec 1997 onthult zich als verfijnd en evenwichtig, ideaal bij een zoet-hartige keuken.
Deze wijn is ideaal bij vis en aperitieven tijdens warme dagen. Het kan ook gedronken worden, tijdens het seizoen bij een raclette of een Savoyaardse fondue. Zeer veelzijdig !
Wijngaard rondom het beroemde Château de Cheverny, in de omgeving van Blois. Terroir van zand op vuursteenachtige kleibodem. In de stijl van Sancerre.
80% Sauvignon en 20% Chardonnay.
Alcoholische gisting op lage temperatuur. 6 maanden op droesem gerijpt.
De neus is intens geparfumeerd, typisch Sauvignon, met dominante aroma's van buxus en zwarte bessen, versterkt door een exotische toets. In de mond biedt hij een verfrissende frisheid, een mooie mineraliteit en een opmerkelijke levendigheid. Ideaal bij schelpdieren, gepocheerde of gerookte vis. Een echt pareltje, te ontdekken !
2025-2027
Koel serveren: 8°C.
Aperitief, gepocheerde vis, schelpdieren, gerookte zalm.
Deze Montlouis demi-sec 1997 onthult zich als verfijnd en evenwichtig, ideaal bij een zoet-hartige keuken.
Cuvée Bordeaux Grafé Lecocq 2010, genummerd, samengesteld uit Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Fruitig, rond, dicht en geconcentreerd.
Wijngaard gelegen op de achterste hellingen van Fronsac. Klassieke Bordeaux, rijk, zeer verteerbaar en met een goede evenwichtigheid in de mond. Uitst...