0

Combinaties van eten en wijn voor een feestelijk voorgerecht

Combinaties van eten en wijn voor een feestelijk voorgerecht

Feestelijke voorgerechten en klassieke eten en wijn combinaties

Het doel van dit artikel is om U enkele suggesties te geven voor evenwichtige combinaties wijn-gerecht om uw feesteleijkheden te verlevendigen.

Ganzenlever

Gewurztraminer is een evenwichtige keuze die frisheid en zoetheid brengt bij de ganzenlever. De smeltzachte textuur van dit gerecht gaat perfect samen met volle witte wijnen zoals witte Vacqueyras of witte Châteauneuf-du-Pape. Deze wijnen, met een laag zuurgehalte, zijn een harmonieuze aanvulling op ganzenlever zonder het domineren. Bourgogne-opties zoals Rully of witte Côtes de Nuits Villages 2020 passen ook elegant bij deze gastronomische lekkernij.

Kaviaar en champagne

De klassieke combinatie met kaviaar is champagne, waarbij de delicate bubbels, zoals die in Champagne Extra Brut van Jean Vesselle of Or Blanc van Benoît en Hélène Cocteaux, de delicatesse van de gezouten parels accentueren. Deze combinatie creëert een perfecte combinatie tussen de bruisende frisheid van de wijn en de delicatesse van de kaviaar. Voor Bourgogne liefhebbers zijn hier twee alternatieven:

Nobele vissen en elegantie

Nobele vissen verdienen een selectie van heerlijke wijnen. Ch. Toumilon, gekozen voor zijn finesse en frisheid, terwijl de witte Vacqueyras, een zeldzaamheid met slechts 5% van de productie, een exquise aromatische toets toevoegt. De tarbotfilets onthullen hun schittering samen met een goed gestructureerde Chardonnay, zoals een Pernand Vergelesses 2020, die aromatische complexiteit biedt in harmonie met de delicatesse van deze koning van de zee. Sint-jacobsschelpen worden het bet geserveerd met een droge, minerale wite wijn, zoals witte Côtes de Nuits Villages of Pouilly-Fumé, die de zachtheid van de St Jaccques onderstreept en een zeetoets toevoegt. Als koning van deze selectie biedt de Condrieu 2019 echt plezier en biedt aan de kenners een waaier aan kwaliteitsopties.

Zalmgravlax en witte Sauvignon: een evenwichtige fusie

U zou kunnen kiezen voor een Sauvignon de Touraine, een Pouilly-Fumé, een Château Toumilon of zelfs een Crozes-Hermitage 2020 voor een bijzonder originele combinatie. Zalmgravlax, heerlijk versierd met kruiden en roze bessen, vindt zijn alter ego in een droge, fruitige witte wijn, zoals een witte Sauvignon. Deze combinatie zorgt voor een evenwichtige fusie, waarbij de delicate smaken van de gemarineerde zalm delicaat naar voren komen. Het is een gedurfd voorstel dat fans van nieuwe smaken zeken zal overtuigen.

Zeevruchten

Voor liefhebbers van mousserende wijnen kunnen we de Crémant de Loire of Champagne Or Blanc ven Benoît en Hélène Cocteaux aanraden. Bij zeevruchten, rauw of gekookt, raden we een gevarieerde selectie wijnen aan: Luberon, Bourgogne Aligoté, Pouilly-Fumé, Sancerre, Sauvignon de Touraine en Mâcon-Villages, die perfect zijn bij oesters, alikruiken, langoustines en andere schelpdieren. Elk van deze droge of mousserende witte wijnen biedt een perfecte harmonie met de maritieme smaken, war zorgt voor een evenwichtige en verfrissende smaakervaring.

Deze lijst in niet volledig, maar geeft U wel een goed idee van de wijnen waaruit U kunt kiezen! 🍷✨

Colin Lurot