De bewaartips voor wijn: de sleutel voor een heerlijke wijn
0

De bewaartips voor wijn: de sleutel voor een heerlijke wijn

De bewaartips voor wijn: de sleutel voor een heerlijke wijn
Het correct bewaren van wijn is essentieel om de kwaliteit van de fles te behouden en er optimaal van te kunnen genieten. Hier volgen enkele tips voor het bewaren van uw wijn:

Temperatuur

Het is belangrijk de wijn op een koele, donkere plaats te bewaren met een constante temperatuur. De ideale temperatuur ligt tussen 12 en 16 graden Celsius. Hoge temperaturen kunnen de wijn beschadigen, terwijl lage temperaturen het rijpingsproces kunnen vertragen.

Luchtvochtigheid

Een evenwichtige vochtigheid is ook belangrijk voor de bewaring van wijn. De vochtigheid moet tussen (60 en 80 %) behouden worden om te voorkomen dat de kurkafsluitingen uitdrogen. Droge kurken kunnen oxidatie van de wijn en muffe geuren veroorzaken.

Bewaarpositie

Het is aanbevolen de wijnflessen liggend te bewaren, zodat de kurkafsluiting in contact blijft met de vloeistof. Dit voorkomt dat de kurk uitdroogt en helpt een goede afdichting van de fles te behouden.

Licht

Wijnflessen moeten op een donkere plaats worden bewaard, omdat licht de kwaliteit van de wijn kan aantasten. De flessen moeten tegen direct zonlicht worden beschermd, want de hierdoor veroorzaakte temperatuurschommelingen kunnen de kwaliteit van de wijn wijzigen.

Wijn beweging

Het is belangrijk trillingen en verplaatsingen van wijnflessen tot een minimum te beperken. Trillingen kunnen het rijpingsproces verstoren en de kwaliteit van de wijn aantasten. Het is daarom beter de flessen op een rustige en stabiele plek te bewaren en ze zo weinig mogelijk te bewegen.
Met het opvolgen van deze bewaartips, mag U er zeker van zijn dat U van uw wijn in de beste omstandigheden zult genieten.
Auteur : Colin Lurot

Bent u op zoek naar nieuwe ontdekkingen of wilt u gewoon Uzelf verwennen? Ontdek onze gevarieerde assortimenten.